Bio

 

 

 

 

Bio

 

Ine Terese Hogstad (27.05.83) er fra Sandnes i Rogaland og har jobbet som dansekunstner i Bergen siden 2007. Hogstad har en bachelorgrad i dans fra Universitetet i Stavanger. I 2010 fikk hun støtte fra Sandnes kommune og Fond For Utøvende Kunstnere for å videreutdanne seg i samtidsdans ved Dance New Amsterdam i New York. Hogstad har deltatt i mange workshops i inn og utland etter dette. Fra 2013-2015 tok Hogstad mastergradutdanning i dansevitenskap (Nordic Master of Arts in Dance studies, masteren er et samarbeid mellom NTNU og universitetet i Stockholm, København og Tampere). Våren 2015 (etter bestått mastergrad) mottok hun Kulturrådets diversestipendog for nyutdannede.

 

Hogstad har jobbet mye med stedsspesifikke og tverrestetiske forestillinger som knytter ulike kunstuttrykk sammen. Hun har blant annet turnert i Den kulturelle spaserstokken med forestillingen ’Honning og sitron’ som var et samarbeid med billedkunstner Ann Kristine Anonsen og danser Annie Thorkildsen. Høsten 2014 og våren 2015 jobbet Hogstad med den tverrestetiske barneforestillingen ’Den lille prinsen’ med gruppen MoonMadeTroup. Trioen har turnert for blant annet Den kulturelle skolesekken i Bergen. I 2016 har Hogstad jobbet og turnert med DKS forestilling ’Dans vêret’ i Sogn og Fjordane.

 

Som dansekunstner er Hogstad glad i å utforske bevegelser på ulike måter, i denne utforskningen står forholdet mellom rom, natur og mennesket sentralt. Hogstad mottok høsten 2013 etableringsstipend fra Bergen kommune og fikk samme året kunstresidens ved Art Printing House i Vilnius for å utarbeide materiale til danseforestillingen Papirvinger. Komponist og musiker Bjørnar Erevik Nilsen bidro med musikk til forestillingen som hadde premiere 24. juni 2014 på Cornerteateret i Bergen. Foretaket til Hogstad fikk navnet Papirvinger høsten 2014 (inspirert av forestillingen) og Liv Basberg ved Bergen Dansesenter har siden 2015 vært med-produsent for Papirvinger. I 2016 jobber Hogstad med et splitter nytt Papirvinger prosjektet: ’The Silent Spring’ som har mottatt forprosjektstøtte fra Bergen kommune. ’The Silent Spring’ tar for seg tematikken dypøkologi og dyp glede med Arne Næss som inspirasjon.