Bio

Ine Terese Hogstad (f.1983) er utdannet dansekunstner og jobber i hovedsak med samtidsdans både som koreograf, pedagog og utøvende danser. Hogstad har en bachelorgrad i dans fra Universitetet i Stavanger og Nordic Master of Arts in Dance studies fra NTNU. Hun har laget flere forestillinger for barn, voksne og eldre inn mot den kulturelle skolesekken, den kulturelle spaserstokken i tillegg til egne samtidkunstprosjekter.


I utforskingen hennes står forholdet mellom sted, natur og mennesket sentralt. Hun jobber ut fra filosofiske tema og er spesielt opptatt av bærekraftighet og dypøkologi. Uttrykket er poetisk, lekende og sanselige. Hogstad er opptatt av lage nye spennende rom og verdener og lager ofte kostymene og scenografien selv. Forestillingene er ofte flerfaglige og hun jobber ofte sammen med kunstnere fra ulike felt.


Fra 2016 har Hogstad utforsket tematikken dypøkologi, bærekraftighet og det økologiske jeg. Det har resultert i flere prosjekter: «The Silent Spring» på Galleri 3,14 (2017), «What Shines» (2018) som ble vist under Frontlosjefestivalen og forprosjektet «Growing Stories» (2020) som ble vist under Oktoberdans.

 

I samarbeid med artist og musiker Hanne Vatnøy har Hogstad også laget barneforestillingen «Den lille prinsen» og «Dans vêret», de er nå i gang med et nytt prosjekt for barn: «Fabelaktig!» som skal bli en tverrestetisk forestilling med nysirkus, musikk og dans.


Hogstad har mottatt flere kunststipend blant annet profesjonsstipend i koreografi fra Norske Dansekunstnere (2020), kulturstipend fra Bergen kommune (2017) og diversestipend fra Kulturrådet (2016) til sine prosjekt og kunstneriske virke.